2016. október 23., vasárnap

Tavaszi tokány

Hozzávalók:

1/2 kg sertés comb
5 dkg kockázott bacon szalonna
2 vékony szelet csemege szalonna
1 fej vöröshagyma
1 leveskocka
só, bors, fokhagyma granulátum
30 dkg mexikói zöldségkeverék
2 evőkanál liszt
paradicsompüré
pirosarany
gulyáskrém
pirospaprika

Elkészítés:

A sertéscombot szeleteljük vékony hosszúkás szeletekre, sózzuk, borsozzuk szórjuk meg 1 kávéskanál fokhagyma granulátummal és 2 evőkanál liszttel.
A két szelet csemegeszalonnából süssünk kakastaréjt, és adjuk hozzá a bacon szalonnát is. Amikor a szalonnák zsírjára sültek vegyük ki őket a zsírból és tegyük félre. A zsíron pároljuk üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a bepácolt húst és kevergetés mellett süssük kifehéredésig. Szórjuk meg pirospaprikával, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. A kisült bacon szalonnát is tegyük vissza bele és ízesítsük leveskockával, pirosarannyal, gulyáskrémmel, paradicsompürével. Forrás után kb. 1 óra hosszat főzzük mérsékelt lángon. Ha a hús megpuhult adjuk hozzá a mexikói keveréket, és főzzük tovább addig, míg a zöldségek megpuhulnak ( kb 10 perc ), ha szükséges öntsünk még rá vizet.
Rizsköret jól megy hozzá. A kakastaréjt meg együk meg kenyérrel :-)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.