2015. május 17., vasárnap

Túrós zserbó

Hozzávalók kakaós laphoz:
25 dkg liszt
10 dkg kristálycukor
6 dkg margarin
1 evőkanál  kakaópor
1 kiskanál szódabikarbóna
2 kiskanál sütőpor
2-3 evőkanál tejföl

Hozzávalók a sárga laphoz:
15 dkg liszt
5 dkg kristálycukor
3 dkg margarin
1/2 kiskanál szódabikarbóna
1 kiskanál sütőpor
1-1,5 evőkanál tejföl

Hozzávalók a túró töltelékhez :
50 dkg túró
20 dkg kristálycukor
2 ek. búzadara
3 tojás
1 citromhéj
2 evőkanál tejföl 
1 cs. vaníliás cukor

Hozzávalók diós töltelékhez:
15 dkg darált dió
kb.20 dkg baracklekvár

Csokoládé máz:
10 dkg étcsokoládé
5 dkg margarin

A kakaós lap hozzávalóit összedolgozom egy könnyen nyújtható tésztává, de a tejfölt csak kanalanként adagolom nehogy túl lágy tésztát kapjak. Ha szükséges csökkentem a tejföl mennyiségét. Két cipót gyúrok belőle, majd felhasználásig a hűtőbe teszem.
A sárga lap hozzávalóit ugyan így összegyúrom, de abból csak egy cipó lesz.

A krémhez a túrót összedolgozom a cukorral, búzadarával, 3 tojás sárgájával, a citrom reszelt héjával, tejföllel, vaníliás cukorral, és a tojások felvert habjával.

Kb. 23 * 35 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelek, és a kinyújtott sárga tésztát a tepsibe helyezem. Megkenem baracklekvárral, megszórom dióval.
Ráteszem az egyik barna lapot, ezt is megkenem lekvárral és megszórom dióval, majd rákennem a túrókrémet majd a másik barna lappal lefedem és megszúrkálom hústűvel egy pár helyen a tetejét. Előmelegített sütőben,  200 fokon, kb. 35-40 percig sütöm   Ha kihűlt, csokoládé mázzal vonom be.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.