2014. április 13., vasárnap

Gyülölcsös joghurt torta

Hozzávalók:

2 tojásból, lisztből, cukorból és a citrom reszelt héjából  piskótát készítek egy 25 cm-es tortaformában
400g tejszín
2 kis pohár joghurt (300g)
12,5 g zselatin por
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 doboz barack befőtt  ( vagy egyéb idény gyümölcs)
2 kis csomag tortazselé ( pl. Lidl-ös ) + 1/2 l befőttlé
1 citrom
rum aroma

Elkészítés:

A 2 tojásból készítek egy vékony piskóta lapot egy 25 cm-es csattos tortaformában. Ha kisűlt hagyom a tortaformában kihűlni, majd ráteszem a felszeletelt barackokat.1 barackot díszítésnek meghagyok.
1 pohár joghurtot, 15 dkg cukorral, 2 csomag vaníliás cukorral, 1 citrom levével és egy evőkanál rum aromával kikeverek, majd hozzá adom a habbá vert tejszínt.
A másik pohár joghurtban elkeverem a zselatint és felmelegítem hogy a zselatin felolvadjon. Hagyom egy picit hűlni, majd a tejszínhabos krémhez adom.  Ezt a masszát rákenem a csatos tortaformában lévő piskótára és beteszem a hűtőbe dermedni. Ha megdermedt a tetejét kidíszítem a félretett barackkal és a tetejére az előírás szerint elkészített tortazselét teszek, amihez felhasználom a befőtt levét is.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.