2013. szeptember 15., vasárnap

Frankfurti leves

Hozzávalók:

2-3 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
fél kelkáposzta kockára vágva
6 db közepes krumpli meghámozva, kockára vágva
pirospaprika
paradicsompüré
pirosarany, gulyáskrém
ételízesítő
2-3 gerezd fokhagyma
majoranna
bors
tejföl
liszt
virsli

Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockára vágom és olajon üvegesre dinsztelem. Megszórom pirospaprikával és gyorsan felöntöm egy bögre vízzel. Teszek bele pirosaranyat, gulyáskrémet, paradicsompürét és ételízesítőt valamint 2-3 gerezd összezúzott fokhagymát. Belerakom a kelkáposztát és a krumplit. Felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje és mérsékelt lángon addig főzőm amíg a krumpli megpuhul. Ekkor 3 evőkanál tejfölt egy evőkanál liszttel és egy kicsi leveslével csomómentesre keverek. Erre a legjobb a botmixer, így tuti nem lesz csomós. A habarást belekeverem a levesbe és megszóróm bőven majorannával és egy kis borssal. A legvégén beleteszem a karikára vágott virslit és egy rövid ideig kb. 5 percig még főzöm. Ha valaki savanykásabban szereti, akkor a végén tegyen bele egy kis citromlevet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.