2013. szeptember 22., vasárnap

Almafánk

Hozzávalók:

60 dkg alma
kb. 20 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
5 evőkanál cukor
2 egész tojás
őrölt fahéj

Elkészítés:

Az almát nagy lyukú reszelőn lereszelem. ( A lereszelt alma súlya legyen 60 dkg, meghámozni nem kell héjastól lehet nyugodtan reszelni!). Az alma levét jól kinyomkodom és adok hozzá két egész tojást, cukrot, sütőport és lisztet. Egy kevés őrölt fahéjjal ízesítem. A lisztet fokozatosan adagoljuk, mert lehet hogy egy kicsit kevesebb vagy több kell attól függően, hogy az almát mennyire tudtuk kinyomkodni. Két evőkanál segítségével galuskákat szaggatok bő forró olajba és szép pirosra sütöm mind két oldalát. Papírtörlőre szedem ami a felesleges olajat felissza. Ezután tálra rakom, porcukorral hintem. Lekvárral vagy magában is fogyasztható.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.